Kiemkracht

28, 29 mei 4 en 5 juni 2022

Gespeeld door:
De Comediantjes
Geregisseerd door:

Sharon Neelen & Ellen Doorland

“Het is helemaal niet de bedoeling dat hier ooit iets gebeurt. Dat hadden ze gezegd. Die zaden liggen hier voor later. Niemand heeft mij verteld dat later ook ooit nu kan zijn!”

Ver weg, aan het einde van de wereld, in een bunker op het koude Spitsbergen, bewaakt Ulle de grootste schat der mensheid. Twee miljoen plantenzaadjes. Diep weggestopt in het ijs wachten de zaadjes op de dag dat ze mogen groeien, op de dag dat ze nodig zullen zijn.

IJsberen houden de wacht, drinken koffie en luisteren naar het eenzame lied van de wind. Ulle puzzelt wat. Hier gebeurt nooit wat. Toch?

Maar dan begint het ijs te smelten en krijgen de zaadjes natte voeten. Buiten wordt er aan de deur geklopt. Ongewenst bezoek! Samen met de ijsberen moet Ulle de bezoekers buiten zien te houden en zijn schat beschermen voor de toekomst.

Maar wanneer begint die toekomst eigenlijk?

Kiemkracht is een familievoorstelling over een werkelijkheid die niet meer zo ondenkbaar is als we ooit dachten. Een luchtige voorstelling over smeltend poolijs en schaarste, maar vooral over liefde, hoop, groei en bloei!

28 mei | 20:00
29 mei | 14:00
4 juni | 20:00
5 juni | 14:00

Extra maatregelen omtrent COVID-19

Theater Naat Piek’s zal zich houden aan de voorgeschreven maatregelen opgelegd door de overheid omtrent Covid-19.
Voor meer informatie over de huidige maatregelen, kunt u terecht op de website van onze rijksoverheid.