DE GOEDE DOOD
12, 13, 14, 19, 20 EN 21 APRIL 2024
DE SENIORENGROEP
SOFIE VAN DEN KROMMENACKER

Een tragikomedie over een vrijwillig levenseinde.

‘Ik heb niks te maken met de dood. De dood is van jullie. Het sterven is van mij.’
In het tragikomische ‘De Goede Dood’ worstelt de familie van de doodzieke Bernhard Keller met zijn keuze voor euthanasie. Hij is klaar met zijn ziekte en klaar om te sterven. Hij wil niet wachten tot zijn lichaam onherroepelijk aftakelt en hij zijn dood als een kasplantje tegemoet treedt. Hij orkestreert zijn einde en kiest voor De Goede Dood. Zijn beste vriendin, huisarts Rosa, helpt hem daarbij. Bernhards vriendin Hannah, zijn tweelingzus Steffie, broer Michael en zijn autistische jongste zus Jet komen tezamen in zijn huis. Het afscheid nadert. Maar niet zonder slag of stoot, tranen, een lach en muziek. Bernhard houdt van het leven waar hij afscheid van moet nemen.

Maar zijn naasten verzetten zich tegen het naderend einde. Kan hij niet nog even wachten? Ben je wel ziek genoeg? Hoe moeten wij verder leven, morgen na 9.00 uur, zonder jou? ‘De Goede Dood’ is een tragikomedie over euthanasie en de vraag hoe een mens kan leven met de wetenschap dat een naaste er morgen om dezelfde tijd niet meer zal zijn. Hoe valt de onverdraaglijke gedachte aan een zelfgekozen dood te verdragen?

De Goede Dood
Auteur: Wannie de Wijn
Regie: Sofie van den Krommenacker
Spel: seniorengroep Naat Piek
Data: 12/13/14 & 19/20/21 April 2024

Geniet
Tot slot willen we je op het hart drukken om vooral te genieten van je bezoek. Mochten er dingen zijn waarmee wij rekening kunnen houden om ervoor te zorgen dat jij een fijne dag beleeft bij ons, kun je dit laten weten via secretariaat@theater.naatpiek.nl

Een piekfijne groet,

Theater Naat Piek