Once upon a time in Uden (covid edition)

“Wat doe je wanneer je te horen krijgt dat het toneelstuk waar je al bijna één jaar hard aan hebt gewerkt niet doorgaat door de gevolgen van Covid-19? Precies; alsnog spelen”.

Het afgelopen jaar hebben de maatregelen m.b.t. Covid-19 ons allemaal getroffen. Het is een periode geweest waarin we voornamelijk hebben gehoord wat er niet kan. Naast de strenge regels omtrent bezoek, de 1,5 meter maatregel en sociale hygiëne zijn we bij Naat Piek genoodzaakt geweest de theaterdeuren tijdelijk te sluiten. Dit zorgde ervoor dat het toneelstuk ‘Once Upon A Time in Uden’, gebaseerd op het verhaal van Snorro, niet gespeeld kon worden in het buitentheater. Een teleurgestelde cast keerde huiswaarts. De hele cast? Nee. Een klein groepje van hen vond dat het tijd werd om te kijken naar wat er nog wél kan, in plaats van wat er allemaal niet kan.

Ze besloten om in het binnentheater het toneelstuk nieuw leven in te blazen. Waarom? Omdat het maken van theater hen bindt. En binding is de basis van vertrouwen. Met een gezamenlijk doel moet het toch lukken om onzekerheden, angsten en persoonlijke vendetta’s opzij te schuiven voor het welzijn van de vereniging? Of nemen emoties toch de overhand? Ontdek wat onzekere periodes doen met mensen in dit actuele theaterspel, waar heldendom het centrale thema is en relaties de basis vormen van begin tot eind. Zoals Snorro himself het zou zeggen: “De situatie is penibel, maar Snorro is niet voor één gat te vangen”.

Speeldata
10-11-17-18 oktober 2020
Aanvang zaterdag     20:00 uur
Aanvang zondag        14:00 uur

 Betaal wat je wilt

  • Reserveer uw gratis plaats via secretariaat@theater.naatpiek.nl
  • Betaal achteraf wat je de voorstelling waard vindt

Adres: Binnentheater Naat Piek, Pnemstraat 1, Uden

SPEELDATUM Binnen theater:

Speeldata en aanvangstijden:

10-11-17-18 oktober 2020

Aanvang zaterdag     20:00 uur

Aanvang zondag        14:00 uur


ToegangsprijsBetaal wat je wilt

Adres: Binnentheater Naat Piek, Pnemstraat 1, Uden

Bestel kaarten

Beste theatergast,

Wellicht ben je van plan om ons theater te komen bezoeken in de nabije toekomst. Zoals je ongetwijfeld vernomen hebt, speelt het Coronavirus nog een aanwezige rol in onze samenleving. Naat Piek houdt de richtlijnen van de overheid en het RIVM goed in de gaten, zodat ons theater voldoet aan de actuele regels.
Wij doen er daarnaast alles aan om jouw bezoek niet alleen leuk, maar ook veilig te maken. We hebben daarom als theater een aantal maatregelen getroffen en afspraken gemaakt. Via deze weg willen wij jou daar graag vóór je bezoek over informeren.

Veiligheidsmaatregelen
Zoals genoemd volgt Naat Piek de richtlijnen van de overheid en het RIVM. De belangrijkste regels op een rij:

  • Houd anderhalve meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers;
  • Heb je of heeft iemand uit jouw huishouden (verkoudheids)klachten? Blijf dan thuis en laat je indien mogelijk testen;
  • Was zo vaak mogelijk je handen;
  • Maak gebruik van papieren zakdoekjes;
  • Desinfecteer bij binnenkomst je handen. Dit is ook tijdens de route naar de zaal toe mogelijk. Maak hier alsjeblieft gebruik van;
  • Nies en hoest altijd in je elleboog.

Mondkapjes
Het dringende verzoek is om, net als onze medewerkers, een mondkapje te dragen zodra je ons theater binnenkomt. Dit mondkapje dien je tot het moment dat je naar je plek in de zaal bent gebracht op te houden. Zodra je eenmaal op je plek zit mag het mondkapje af worden gedaan. Wanneer de voorstelling voorbij is en je naar de uitgang wordt gewezen door een medewerker, vragen we je het mondkapje opnieuw op te zetten.

Reserveer per huishouden
Een reservering wordt beschouwd als huishouden. Dit houdt in dat we ervan uit gaan dat je als gezelschap bij elkaar in huis woont en hierdoor geen anderhalve meter afstand van elkaar hoeft te houden. Wil je samen naar de voorstelling, maar behoor je niet tot één huishouden? Zorg dan dat je apart van elkaar reserveert. Wij zorgen er dan voor dat je op veilige afstand met elkaar kunt genieten.

Plaats begeleiding
Je wordt bij Naat Piek tijdens het gehele bezoek veilig begeleid. Dit houdt in dat je bij binnenkomst door een medewerker wordt begeleid naar je zitplaats. Dit kan via een toiletbezoek, zodat je voor de voorstelling eventueel naar het toilet kunt. Wanneer je naar je plek bent gebracht verzoeken wij je om daar te blijven zitten. Na afloop komt er ook weer een medewerker om je naar de uitgang te begeleiden.

Geen pauze of nawoord
Om ervoor te zorgen dat er te allen tijde voldoende afstand tussen bezoekers en medewerkers is, hebben de voorstellingen géén pauze. Vooraf is er een moment om veilig naar het toilet te gaan.
Ook is het gebruikelijk dat er na de voorstelling met de spelers wordt gekletst bij onze bar of in de foyer. Dit wordt, gezien de huidige omstandigheden, niet gedaan om de anderhalve meter te waarborgen en te voorkomen dat zich veel mensen op één plek verzamelen.

Annulering voorstelling

Indien een voorstelling wordt geannuleerd of verplaatst, word je daar zo snel mogelijk van op de hoogte gebracht. Je wordt geïnformeerd via de bij ons bekende contactgegevens, bijvoorbeeld via telefoon of mail.

Looproute
We hebben een vaste looproute in ons theater. Zoals eerder genoemd, begeleid een van onze medewerkers je langs deze route naar je plek. Het dringende verzoek is dan ook om deze route aan te houden en te volgen.

Horeca
Wij zijn genoodzaakt geweest ons horecapunt te sluiten. Hierdoor is het niet mogelijk eten of drinken te kopen voor je bezoek. Het is toegestaan zelf een consumptie mee te nemen, mits deze géén alcohol of drugs bevat. Ook het verzoek geen verpakkingen mee te nemen die als storend ervaren kunnen worden door andere bezoekers, zoals zakjes chips en rammelende doosjes snoep.

Geniet
Tot slot willen we je op het hart drukken om vooral te genieten van je bezoek. Mochten er dingen zijn waarmee wij rekening kunnen houden om ervoor te zorgen dat jij een fijne dag beleeft bij ons, kun je dit laten weten via secretariaat@theater.naatpiek.nl

Een piekfijne groet,

Theater Naat Piek