Mensen Zeggen Dingen
Donderdag 8 december 2022
Diverse Sprekers

Houda (Host) | Foto: Seye Cadmus

Vic Willems (Muziek) | Foto: Veronica Verdonk

Gerjon Gijsbers

Marco Martens

Mensen Zeggen Dingen en voor die mensen is er een podium. Mensen Zeggen Dingen organiseert spoken word evenementen op locatie, in poppodia, theaters en op festivals. Iedere vorm van woordkunst krijgt een podium. Wij richten ons vooral op spoken word, waarin wij de combinatie zoeken van literatuur, theater, rap, cabaret en improvisatie.

Ik beschrijf het als het culturele programma van LowLands, dus echt op een hele frisse manier dan poëzie, theater, rap en cabaret, stand up op een podium brengen, biertje erbij en genieten daarvan.” – Olivier Bakker, 3FM

Er waait een nieuwe wind door Nederland want er staat een groep mensen op. Een groep mensen bestaande uit mannen en vrouwen uit alle windstreken. Het gaat om een groep artiesten die alle leeftijden hebben en wortel hebben geschoten in een andere omgeving. Deze groep mensen is enkel gewapend met microfoon, heeft niets dan het woord te verspreiden. Ze trekken volle zalen zonder labels, zonder uitgevers en zonder de media. Mensen Zeggen Dingen voorziet deze wonderbaarlijke mensen van een podium.

Sinds september 2014 trekt de karavaan door Nederland, waarbij de bende alle steden aandoet. Bereid je voor op komedie, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau. Al eerder stonden zij op de LowLands, Zwarte Cross, Pukkelpop, de Gentse feesten, Theater Aan Zee, de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, Solar Weekend, Manana Manana en deBeschaving. Mensen Zeggen Dingen zal jullie doen laten zwijgen, nadenken, lachen en verwonderen. De line-up voor deze avond:

  • Houda Bibouda (Host)
  • Vic Willems (muziek)
  • Gerjon Gijsbers
  • Marco Martens
  • Hedwig Sinnema

Achtergrond informatie over deze mensen:

Houda Bibouda Houda (1992) is spoken word artiest en treedt op onder het pseudoniem Tough and Vulnerable. De kracht in Houda’s voordrachten is dat zij zonder angst haar kwetsbaarheid toont. Op het podium legt ze krachtig de vinger op de zere plek. Houda debuteerde in 2019 bij Worldsplay tijdens International Women’s Day. Sindsdien heeft ze bij Mensen Zeggen Dingen, Opera Forward Festival 2021 en andere podia gestaan.

Marco Martens @marcomartens.nl is schrijver en programmamaker. Hij maakte voorstellingen voor o.a. Oerol en De Parade en was met zijn muzikale werk op festivals als Zwarte Cross en Lowlands te zien. Marco maakte podcasts over vaderschap en ADHD en hij presenteert het spoken word-programma Tekstuur voor Hiphop In Je Smoel. Met Marlon Penn en Luan Buleshkaj maakt hij de satirische spoken late night show Niks Nieuws, waarin actualiteit en woordkunst samenkomen. Hij schrijft columns voor Vers Beton en onlangs verscheen zijn debuutroman Erfgrens bij Uitgeverij De Meent.

Gerjon Gijsbers Gerjon Gijsbers (1983) groeide op in Bredevoort Boekenstad. Derhalve is het geen verrassing dat literatuur een primaire levensbehoefte voor hem werd. Ook zijn verdere leven voltrok zich zonder grote verrassingen. Hij studeerde Nederlandse taal & cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, werd gecontracteerd door Wintertuin, publiceerde de columnbundel ‘Ik keek naar boven en had geen idee’ en de roman ‘Scheuren in het canvas’ en won in 2018 Met het mes op tafel. Hij betrad al vele malen het podium van Mensen Zeggen Dingen, is een graag geziene gast op tal van festivals en slijt zijn nadagen in een kamer met uitzicht op een kerkhof.

Gerjon Gijsbers wordt gerepresenteerd door het agentschap van Literair Productiehuis Wintertuin/De Nieuwe Oost.

Vic Willems Goede muziek ademt de tijdgeest. Vic Willems weet het moderne levensgevoel te vangen in betoverende muziekstukken die niet alleen zijn particuliere levensgevoel, maar ook dat van een generatie lijkt weer te geven.

De Utrechter Vic Willems dus. Hij maakt intieme, melancholieke luisterpop met persoonlijke teksten op een laagje elektronica. In 2016 won hij De Grote Prijs van Nederland en bracht op eigen kracht al een EP uit.

Hedwig Sinnema (1995) is een jack of all trades, master of some, werkzaam in de culturele sector van Arnhijmegen. Schrijft om te onderzoeken en grip te krijgen op de wereld, de mensen en vooral zichzelf: het vaakst gedichten, soms korte verhalen en elke week in haar dagboek. En deelt dat dan (op haar dagboek na) weer op een podium als spiegel voor zichzelf en anderen. Haar teksten zijn eerlijk en kwetsbaar, of het nou gaat over mentale mist, lichamen, de binnenstad van Nijmegen of haar persoonlijke mening over duiven.

Geen extra maatregelen omtrent COVID-19

Geniet
Tot slot willen we je op het hart drukken om vooral te genieten van je bezoek. Mochten er dingen zijn waarmee wij rekening kunnen houden om ervoor te zorgen dat jij een fijne dag beleeft bij ons, kun je dit laten weten via secretariaat@theater.naatpiek.nl

Een piekfijne groet,

Theater Naat Piek