Kei-toffe stenen

Je hebt ze misschien al eens in het echt gezien of op social media; bijzondere stenen die met liefde zijn beschilderd en verstopt voor een gelukkige vinder. De stenen, ook wel ‘Kei-toffe stenen’ genoemd, worden gemaakt door verschillende mensen in Uden en omgeving. En binnenkort misschien ook door jou! Want het enige dat je nodig hebt voor het maken van een kei-toffe steen is creativiteit en de juiste materialen.

Dian Verhoeven, kunstenaar en vormgever, is vorig jaar begonnen met het beschilderen van deze stenen. Ze werd geïnspireerd door een dame die ‘Uje stenen’ aan het verstoppen was. Het idee vond ze zo leuk, dat ze het zelf ook wilde doen. Omdat Dian (net zoals wij) van mening is dat we allemaal wel wat extra plezier en geluk met elkaar mogen delen, geeft ze op zondag 20 juni een aantal workshops bij Theater Naat Piek in Uden.

Wat houdt de workshop in?

Samen met Dian en enkele andere deelnemers ga je kei-toffe stenen maken. Na het zorgvuldig drogen en vernissen kun je de stenen ergens in Uden verstoppen en zo een gelukkige vinder blij te maken.

Tijdens de workshop:

  • leer je het maken van kei-toffe stenen;
  • krijg je de benodigde materialen (stenen, verf, kwasten, etc);
  • zijn er voorbeelden ter inspiratie;
  • krijg je de ruimte om je eigen creativiteit te gebruiken;
  • krijg je uitgebreid uitleg over het vernisproces en tips voor het verstoppen;
  • geniet je van een gezellig middagje.

De workshop, ter waarde van € 15,–, wordt op deze dag gratis aangeboden en wordt vier keer gegeven.

Aanvangstijden zijn:

Workshop 1: 10.00 uur

Workshop 2: 11.30 uur

Workshop 3: 13.00 uur

Workshop 4: 14.30 uur

Tijdens de workshop gelden de Coronamaatregelen. Per workshop zijn er tien plekken beschikbaar zodat er voldoende afstand van elkaar kan worden gehouden. Daarom geldt … vol = vol.

Om gegarandeerd te zijn van een plek is het aan te raden je vooraf aan te melden door te mailen naar louisamokhtari@theater.naatpiek.nl . Vermeld hierbij met hoeveel personen je de workshop wilt doen en welke tijd de voorkeur geniet. Tijdens de workshop kun je drankjes en hapjes bestellen bij de bar van Theater Naat Piek (workshop is exclusief consumpties).