Doe eens lief 2+

door Maas Theater en Dans

In ‘Doe eens lief’ oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, dansen, zingen en botsen.

Kan een stip net zo lief zijn als je moeder? Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Kan je ook van je monsters houden? Krimp je als niemand lief tegen je doet? En hoe dans je als de liefde in je benen zit? ‘Doe eens lief” is een brutale, beeldende en fysieke ode aan de ontdekking van de kleine en de grote liefde.

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol liefde. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een taart, een droom, een monster, een drol of een kus. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waar ze verliefd op kunnen worden.

Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer: “We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets moet houden, kun je dat later als volwassene hopelijk ook nog. Om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. En ontdekken dat monsters bij het leven horen en dat het misschien soms best lekker is om van je monsters te gaan houden. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld.”

Concept: Anne Fé de Boer, Sara Giampaolo
Regie: Sara Giampaolo
Spel/dans/live animaties: Anne Fé de Boer, Gihan Koster


datum: zondag 13 december 2020
locatie: Naat Piek, Pnemstraat 1, Uden

leeftijd: vanaf 2 jaar
aanvang: 15.00 uur
entree: € 4,50

Kaartverkoop: via theaterspoor.nl

SPEELDATUM Binnen theater:

Speeldata en aanvangstijden:

datum: zondag 13 december 2020
locatie: Naat Piek, Pnemstraat 1, Uden

leeftijd: vanaf 2 jaar
aanvang: 15.00 uur
entree: € 4,50

Bestel kaarten

Let op! Naat Piek telt 100 vaste stoelen. Vanwege de 1 ½ meter afstand kunnen maximaal 22 volwassenen, verspreid over de zaal, een zitplaats krijgen. Iedere volwassene kan 1 à 4 kinderen meebrengen. Wij hópen dus ook dat u 3 of 4 kinderen meebrengt, zodat we de zaal optimaal kunnen benutten.