ANNE FRANK & IK

Amerika. In een klas wordt het “Dagboek van Anne Frank” behandeld. Leerlingen beweren dat het boek niet door Anne Frank zelf geschreven is. En dat alles wat er met de Joden in de Tweede Wereldoorlog gebeurd is op zijn minst schromelijk overdreven wordt. En dan vooral door de Joden zelf.

Eén van de leerlingen is Joods en wil Anne Frank en het Joodse volk verdedigen. Met als gevolg een discussie met andere klasgenoten: “Jij bent niet bepaald onpartijdig” en “Duitsers hebben Joden gevangen genomen. En dan sterft er wel eens iemand, door uitputting, honger of een kogel. Dat is nou eenmaal zo in oorlogstijd.” Get over it!!!

Voor Nicole Burns is dit echt niet het “issue” van haar leven. Ze heeft het dagboek van Anne nog niet uitgelezen. Te druk met andere zaken. Hoe ga je om met een irritant zusje van 10 jaar? Zorgen dat je de choreografie van een dans onder de knie krijgt. Wat trek je aan als je de dans voor de hele school moet laten zien? En de hoofdzaak: JONGENS! En dan in het bijzonder Jack Polin! Het mooiste, knapste en aantrekkelijkste schepsel op twee benen, van het westelijk halfrond.

Door een uitspraak van Jack wordt Nicole geconfronteerd met het Joodse leven in de Tweede Wereldoorlog. Het brengt haar naar 1942 en ze leeft het leven als in het Dagboek van Anne Frank.

Speeldata: 7, 8, 9, 14, 15 en 16 februari 2020

Aanvangstijden: vrijdag- en zaterdagavond om 20:00 uur, zondagmiddag om 14:00 uur

Entree: 9 euro, incl. reserveringskosten en consumptiebon

Kaartverkoop: via www.naatpiek.nl of voor de aanvang van de voorstelling aan de kassa van het theater

Adres: Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1, 5406 XA Uden