Hoeveel zou de wereld wegen?

Rosie ontdekt wat verdwijnen is. Hoeveel de wereld weegt. En wat je allemaal kunt zien met dichte ogen. Vinden ze de juiste vraag en durft Rosie die wel te stellen?

Deze grappige, ontroerende en verrassende voorstelling neemt je mee naar een schuurtje vol geheimzinnig gereedschap en gekke apparaten. Het is de schuur van Rosies vader. Rosie krijgt er onverwacht bezoek van een mannetje met een pakketje. Een doos met daarin een antwoord. Maar waarop? Op welke vraag? Kunnen zeepaarden galopperen? Zijn sterren gaatjes in het donker?

Samen gaan ze op zoek naar de vraag die bij het antwoord hoort. Rosie ontdekt wat verdwijnen is. Hoeveel de wereld weegt. En wat je allemaal kunt zien met dichte ogen. Vinden ze de juiste vraag en durft Rosie die wel te stellen?

‘Hoeveel zou de wereld wegen?’ was in 2016 één van de genomineerden voor de Zapp Theaterprijs 2016 waarmee de voorstelling door de kinderjury uitgeroepen werd tot één van de vijf beste jeugdvoorstellingen van het jaar. Kijk maar: Trailer ‘Hoeveel zou de wereld wegen’.

Deze voorstelling komt in de plaats van ‘Een broer om in te bijten’. Door een misverstand stond deze ten onrechte aangekondigd.

Theatergroep Fien maakt intieme, muzikale familievoorstellingen die de fantasie prikkelen en je meenemen naar plekken die je nog niet kende. Fien`s voorstellingen zijn ontroerend, grappig, verrassend èn poëtisch!