Vluchtoord Vaarwel

“Dat vuil slentert door onze straten, drinkt zich dagelijks lam in onze kroegen en het loert naar onze dochters. Naar jou!! Hoe moet ik jou nou beschermen? Ik wil mijn leven terug. Ik had zo’n fijn zorgeloos leven. Ik wil het terug. Dat kamp moet weg.”

In november 1918 werd de wapenstilstand getekend wat de aanleiding was tot het einde van de 1e wereldoorlog. In Uden was een vluchtelingenkamp met meer dan het dubbele aantal inwoners dan Uden had. Naat Piek staat precies honderd jaar later stil bij deze gebeurtenissen via het toneelstuk ‘Vluchtoord Vaarwel’.

4 jaar na Grenslicht brengt Naat Piek een documentair toneelspel. U komt naar een lezing over het Udense vluchtoord en leert hoe de politiek en de Udense bevolking met elkaar de balans hebben moeten vinden tussen tolerantie, het toelaatbare en tekortkomingen. Leer hoe de gezondheidszorg in het vluchtoord zijn vorm kreeg? En ontdek of de Udenaren waren opgewassen tegen deze door oorlog getraumatiseerde vluchtelingen.

Dit alles wordt speels afgewisseld met een toneelspel waarin u bekende en nieuwe personages ziet worstelen om het leven te leiden wat ze is toebedeeld. U hoeft Grenslicht niet gezien te hebben, om het verhaal te begrijpen. (Maar wilt u Grenslicht nog zien? Dat kan. Kijk hiernaast bij sponsoren.)

Een documentair toneelspel. Dus werkelijk ‘ter lering en vermaak’.

SPEELDATUM BINNENTHEATER:

Zaterdag 10 november: aanvang 20.00 uur UITVERKOCHT!

Zondag    11 november: aanvang 15.00 uur

Zaterdag 17 november: aanvang  20.00 uur
Zondag   18 november: aanvang 15.00 uur

Zaterdag 24 november: aanvang  20.00 uur
Zondag   25 november: aanvang 15.00 uur

Kaartverkoop
Een kaartje kost €12,50 incl. reserveringskosten en consumptie. De kaartverkoop (is ge)start vanaf maandag 11 juni via www.naatpiek.nl of aan de kassa van het theater op de avond van de voorstellingen.

Sponsoren
Wilt u onze productie sponsoren? Bijvoorbeeld het decor? Lees hier hoe dat gaat. U ontvangt als bedankje de toneelregistratie van Grenslicht. Ofwel de film die van de voorstelling is gemaakt.


Kijk Grenslicht Online

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nog meer interessante feitjes over deze voorstelling? Meld u aan bij de Naat Piek Nieuwsbrief. Wij sturen enkel vooraf aan onze eigen producties een nieuwsbrief. Dat is hooguit 5 á 7x per jaar.

Decor
We geven u graag een kijkje achter de schermen. Niet alleen via het bijwonen van de repetitie. (zie hierboven) maar ook als het gaat over het decor. Via onderstaande filmpje leert u over de eerste plannen van het decor.

Leave a Reply